© Foto: RTV Ideaal / Eddy Masselink

De jaarlijkse rolstoelwandeltocht van de Zonnebloem Regio IJsselstreek vond dit jaar op 1 juni plaats in Hengelo. Deze datum is gekozen omdat de Landelijke Vereniging de Zonnebloem dan haar 75-jarig bestaan vierde en overal in het land rolstoelwandelingen organiseert onder de titel Walk ‘n Roll.

De Roll-over Bronckhorst was aan zijn 18e editie toe. Van 2005 tot en met 2019 werd een driedaagse rolstoelwandeling georganiseerd, op donderdag- en vrijdagavond en op zaterdagmiddag, met elke dag weer een andere start- en pauzeplek. Nadat de Roll-over vanwege corona in 2020 en 2021 niet kon doorgaan, is besloten over te stappen op een ééndaags evenement op de zaterdag. Hierbij werd op de pauzeplek bij Wullink aan de deelnemers, duwers en anderen een lunch aangeboden.

Evenals vorig jaar startte de Roll-over bij het gemeentehuis van Bronckhorst. Vrijwilligers begonnen om 08.30 uur met de opbouw en voorbereiding, zowel op de startplek als op de pauzeplek. Vanaf 11.00 uur werden circa 175 deelnemers en meerdere honderden duwers en begeleiders verwelkomt en om 11.30 uur werd gestart. Na een wandeling van een uur door het buitengebied van Hengelo werd de pauzeplek bij aardappelbedrijf Wullink bereikt. Daar waren toiletten en daar kreeg iedereen een lunch. Ook was er muziek. Na de lunch werd via een andere route teruggelopen naar het gemeentehuis, waar de deelnemers feestelijk werden ingehaald. 

Meer foto’s in ons fotoboek