© Foto: RTV Ideaal / Johan Braakman

Op Tweede Pinksterdag werd de 22e editie van de Streekproductenmarkt in Lievelde gehouden. Deze markt, die ooit bescheiden begon, is in de loop der jaren uitgegroeid tot een evenement van formaat, compleet met demonstraties, theater en muziek. Bezoekers konden genieten van de rijke smaken van de regio, aangeboden door talloze streekproducenten die hun jam, vlees, groenten, meel, wijn, bier en andere delicatessen presenteerden.

De organisatie van de Streekproductenmarkt, in samenwerking met Groei en Bloei, zorgde voor een divers aanbod dat verder ging dan alleen etenswaren. Liefhebbers van tuinieren en bloemschikken vonden er alles wat hun hart begeerde, terwijl de lifestyle stands en buitenleven producten voor inspiratie zorgden.

De creatieve talenten van de Achterhoek waren ook ruimschoots vertegenwoordigd; zij toonden hun zelfgemaakte kunstwerken, variërend van kleine accessoires tot grote kunstobjecten. Het was een dag waarop ambachtelijke vaardigheden en creativiteit centraal stonden, met demonstraties van hoe deze prachtige producten tot stand komen.

Meer foto’s in ons fotoboek