© Foto: De Feestfabriek / Alles Komt Goed BV

Uit vele inzendingen verkoos de Zwarte Cross het lied ‘Make Schik, Not War!’ van de Achterhoekse Jackie tot winnaar van de titel ‘Zwarte Cross-lied 2024’. Het nummer viel direct op door zijn spitsvondige Nederlandstalige tekst, positieve vibe en supercatchy refrein. Daarmee kiest de Zwarte Cross een winnaar die alles in zich heeft om straks het festivalanthem van 2024 te worden.

Jackie is de artiestennaam van de 26-jarige Joost Helmers, een kerel uit het Achterhoekse Beltrum. Zijn muziek kenmerkt zich als een Nederlandstalige crossover van rap en popmuziek. Zijn nummers zijn fris, persoonlijk en voorzien van een goede dosis zelfspot. ”Ik vind het echt bizar dat ik tussen alle geweldige inzendingen de winnaar ben van het Zwarte Cross lied 2024! Als Achterhoeker en trouwe campinggast voelt het extra” aldus de winnaar van het festivalanthem.

Zwarte Cross-fans zullen de track vanaf nu overal horen. Naast eeuwige roem scoort Jackie uiteraard een optreden op de Zwarte Cross: op het Open Podium kan een uitgelaten menigte ‘Make Schik, Not War’ straks uit volle borst meezingen. Het nummer van Jackie is te beluisteren op het YouTube-kanaal van de Zwarte Cross.

© Foto: De Feestfabriek / Alles Komt Goed BV