© Foto: RTV Ideaal / Toon Roelofsen

Het Schuttersgilde St. Jan Keijenborg organiseerde zondagmiddag voor de 57e keer de kermisoptocht. Onder ideale weersomstandigheden startte de optocht om 14:00 uur na enkele kanonschoten.

Deelnemende wagens: Uilenesterstraat met ‘Pipi Langkous’, Bekveld met ‘Draaimolen 2.0’, De Bende van Ellende met ‘Kamelen hebben voordelen’, Mi a Matsika’s met ‘Wilde westen’, WWIIW – Wat waor is is waor met ‘The Blues Brothers on tour’, Buurtvereniging het Fort met ‘De Fortstraat draait door’, De Gruunpoals met ‘Jungle Book’, Bielemansdijk met ‘Bejaardenkermis’ en De Boomkampjes met ‘De jungle is in rep en roer, ’t gevaar ligt op de loer’. Verder waren aanwezig: ‘Showharmonie OBK, Rhenen’, ‘Straattheater RAAF’ (steltlopers) uit Winterswijk, ‘Drumband VMS’, Aalten en ‘Show- en Marchingband VIOS’ uit Mijdrecht.

De eerste prijs grote wagens is dit jaar naar De Boomkampjes gegaan met ‘De jungle is in rep en roer, ’t gevaar ligt op de loer’. De eerste prijs in de vrije klasse ging naar ‘Kamelen hebben voordelen’ gemaakt en uitgevoerd door de bende van ellende. De publieksprijs ging naar Pipi Langkous, de aanmoedigingsprijs naar Draaimolen 2.0 en de originaliteitsprijs naar de Bejaardenkermis.

Meer foto’s in ons fotoboek