Vrijdagmiddag heeft er een geweldsincident plaatsgevonden in de Lambertikerk in Zelhem. Bij het incident is een organist gewond geraakt en meegenomen per ambulance naar het ziekenhuis. De dader werd door de politie opgepakt en is afgevoerd naar het bureau.

Omstanders zagen een man begin van de middag al op een bankje zitten schuin tegenover de kerk. Een tijd later kwamen er twee personen bij de man om te praten. Even later ging de man bij het Smoks Hanne beeld zitten tegenover de kerk. Na een geruime tijd ging de man, die beschonken was, de kerk binnen. De organist die op dat moment aan het oefenen was werd doelwit van het geweldsincident.

De politie kwam in grote getalen op de melding af. Diverse politieagenten en agenten in burger kwamen ter plaatse. Omstreeks 17:45 uur werd de dader vanuit de kerk het politiebusje ingewerkt. Vele omstanders zagen hoe dit werd gedaan. De politie ging even later opnieuw naar binnen voor onderzoek. Getuigen wordt gevraagd zich te melden bij de politie via 0900 8844 of informatie door te geven via de website van de politie.

© Foto: RTV Ideaal / Jeffrey van Londen

Meer foto’s in ons fotoboek