©️ Foto: Gemeente Lochem

De gemeente Lochem zet haar samenwerking met Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) voort tot 2027. Uit cijfers van de gemeente Lochem blijkt dat het aantal kinderen met overgewicht is afgenomen ten opzichte van drie jaar geleden.

Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) is een initiatief van Welzijn Lochem waarin in samenwerking met scholen, sportclubs, jongerenwerkers en adviseurs van de GGD een gezonde levensstijl wordt aangeleerd. En dit lijkt zijn vruchten af te werpen; In drie jaar tijd is het aantal 4- tot 5-jarigen met overgewicht afgenomen met 6%, drie jaar geleden was namelijk 14% van deze doelgroep te zwaar. Het aantal 9- tot 10-jarigen met overgewicht is afgenomen met 5%, maar dit kan volgens de GGD een ’toevallige schommeling’ zijn.

Wethouder Wendy Goodin is te spreken over de resultaten. “Ik ben erg blij dat we dit samen met onze netwerkpartners en bedrijven al voor elkaar hebben gekregen”, aldus Goodin. “Ongezond eten en drinken is niet vanzelfsprekend meer.” Toch heeft het initiatief niet voor een afname van 13- tot 14-jarigen met obesitas gezorgd. “Daar gaan we de komende tijd mee aan de slag”, laat wethouder Goodin weten.

De komende jaren moet er nog een hoop gebeuren. De gemeente hoopt gezonde kooklessen aan te kunnen bieden op basisscholen en het Staring College. Daarnaast moet het aantal rookvrije sportlocaties en gezonde sportkantines toenemen.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8