Golfbaan ’t Zelle in Hengelo is dit jaar het decor van de vijftiende editie van het Achterhoeks Open. Tijdens de jubileumeditie van het amateurgolftoernooi komen 250 deelnemers uit heel Nederland naar het landgoed toe om zich tot kampioen te kronen, én een auto te winnen.

“Wij hebben dit jaar iets minder deelnemers, dat komt omdat er ook andere evenementen zijn”, vertelt bestuurslid Edwin Brouwer. “Mensen moeten nou eenmaal kiezen.” De voorrondes van het Achterhoeks Open worden gespeeld op 10, 11 en 12 juni. “Ongeveer dertig procent van de deelnemers kan door naar de finale op 17 juni”, aldus Brouwer. “Er is plaats voor tachtig tot negentig finalisten.” Bij de achtste hole hebben golfers op de finaledag de kans om een elektrische auto te winnen, indien zij een hole-in-one slaan. Vorig jaar was de prijs een geldbedrag. Brouwer hoopt van de auto af te komen: “Dit is helaas nog niemand gelukt, maar wij hopen ècht dat het iemand dit jaar lukt.”

Ondanks dat er minder mensen meedoen dan andere jaren, belooft het volgens de organisatie niet minder spannend te worden. Het niveau van de golfers is niet minder geworden. “Er zitten deelnemers tussen die echt goed zijn, zij hebben een plushandicap van één”, vertelt Brouwer. Dit houdt in dat deze golfers één slag bij hun ronde op moeten tellen, zodat het niveau van de deelnemers gelijk wordt getrokken.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8.

© Foto: REGIO8 (archief)