Zaterdag 25 februari was het weer tijd voor het jaarlijkse Para Badminton Toernooi Doesburg. Dit jaar deden er een record aantal deelnemers mee: 30 mannen en vrouwen. Onder hen ook de spelers Joyce Bussink uit Silvolde en Ronald Stapelbroek uit Lochem. Oud Ulftenaar Hans Mc Daniël, partner in het Mannendubbel van Ronald, was er uiteraard ook bij.

Hans was zaterdag de oudste deelnemer. Joyce is op dit moment het jongste lid van de BV Doesburg. Ronald Stapelbroek was op zijn 16e begonnen met de training binnen het Para-Badminton. Na omzwervingen heeft Ronald zijn stek gevonden binnen de valide vereniging van BC Lochem. Ronald heeft een plek in het bestuur van de BC Lochem. Niet alleen in het bestuur van zijn vereniging, maar ook samen met Margreet van Ittersum zit hij al jaren vanuit het parabadminton circuit in het bestuur van Badminton Regio Oost.

Han v.d. Vliet (Toernooi Support) organiseerde dit toernooi samen met Margreet van Ittersum, die vroeger lid was van de vereniging en nu al jaren vrijwilliger is bij de BV Doesburg. Het was een gezellig en sportief toernooi in Sporthal Beumerskamp. De spelers die uit heel Nederland en zelfs België kwamen streden als leeuwen op het veld om in de prijzen te vallen.

Na afloop vond de prijsuitreiking plaats in de kantine en werd nog door de meesten even wat nagepraat en afspraken gemaakt voor het volgende toernooi op 18 maart in Delft.

© Foto’s: Eddy Boerman

Meer foto’s in ons fotoboek