De eerste Wiesneusles van het seizoen 2023 werd vanmorgen gegeven op de Sint Canisiusschool in Harreveld. Waar normaal gesproken Bibliotheek-medewerkers de lessen verzorgen, was speciaal voor deze aftrap theaterduo Fuchs en Vos aanwezig. Zij lieten de kinderen onder meer ‘Wiej gaot plat praoten!’ zingen op de klanken van Queen’s We will rock you.

“Gelijk al om half negen, het was nog even wakker worden voor de kinderen. Dat lukte zeker door het vermakelijke en leerzame optreden van Marja Fuchs en Karin Krabbenborg, die optraden onder de naam Fuchs en Vos. Marja, die geen dialect kan spreken en Karin die er helemaal in thuis is, lieten zien dat het prima samen gaat en da’j mekare best könt verstaon en begriepen, ook al spreek je een andere taal” aldus ECAL-projectleider Diana Abbink die erbij was vanmorgen.

Op 17 september is de feestelijke afsluiting van Wiesneus 2023 op het terrein van het Achterhoeks Openluchtmuseum in Lievelde. Dat wordt een hele creatieve middag en daar treffen de kinderen Fuchs en Vos ook weer, die de activiteiten met theater zullen begeleiden.

© Foto: ECAL