Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Altijd in Beweging – Theo Beerendonk

21 oktober @ 06:00 - 31 december @ 16:00

In een tweeluik van tentoonstellingen in Zutphen en Deventer wordt een overzicht van het werk van de Amsterdamse kunstenaar Theo Beerendonk (1905-1979) getoond. In zijn werk kan men de ontwikkeling van de beeldende kunst in Nederland volgen gedurende een groot gedeelte van de twintigste eeuw. Museum Henriette Polak concentreert zich op de figuratieve periode en in Museum EICAS zal de nadruk liggen op het abstracte werk van deze veelzijdige kunstenaar.

Rondom zijn opleiding aan de Rijksacademie van Beeldende Kunsten waar hij in 1925 startte waren de werken van Theo Beerendonk impressionistisch en later uitbundig in kleurgebruik. In de periode na de oorlog richtte Beerendonk zich vooral op etswerk. Hij maakte veel etsen van zijn stad, Amsterdam. Geïnspireerd door onder andere Pablo Picasso verschoof Beerendonk in de loop van de jaren 50 en 60 langzaam maar zeker van het figuratieve naar het abstracte. Later maakte hij zelfs driedimensionaal werk.

De tentoonstellingen zijn te zien van 21 oktober t/m 31 december 2023. Bezoekers die beide tentoonstellingen bezoeken, wat zeker een meerwaarde biedt, ontvangen bij het eerste bezoek een kortingskaartje voor het andere museum. Museum Henriette Polak is te vinden aan ’s Gravenhof 4, 7201 DN te Zutphen. Meer informatie kan men vinden via www.museazutphen.nl

© Foto: Portret vrouw met speelkaarten, olieverf op doek, jaren ‘50

Gegevens

Begin:
21 oktober @ 06:00
Einde:
31 december @ 16:00