Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Opening ArtEZ in Zelhem

4 februari @ 17:00 - 18:30

Zes jonge kunstenaars van ArtEZ, de kunstacademie in Arnhem tonen hun werk in Galerie Zelhem van 4 februari tot 18 maart 2023.

In de hedendaagse kunst en voor de studenten betekent het een kennismaking met een galerie. De gedachte achter de opzet van deze tentoonstelling is er een jaarlijks terugkerend project van te maken. De galerie hoopt telkens een nieuwe groep studenten te kunnen uitnodigen en wil zo de gelegenheid scheppen om samen een tentoonstelling te maken.
Intensieve contacten met de deelnemende kunstenaars hebben nu geleid tot een heel interessante tentoonstelling met een grote variatie aan vormen van beeldende kunsten. Op schilderijen, installaties, ruimtelijk werk, fotografie, houtsneden en filmstills hebben de jonge kunstenaars hun inspiratie gevonden. Hun werk is het resultaat van een diepgaand onderzoek naar een item, een gedachte of een thema ofwel naar het materiaal, vaak in betrekking tot de kunstenaar zelf.

Sterre Fermin, onderzoekt op een speelse, poëtische wijze de positie van de mens jegens andere lichamen. YipStals, werkt vanuit een gefragmenteerde- en absurdistische beleving van de wereld. Jamell Saman, maakt schilderijen in groot formaat, die een verhaal lijken te vertellen. Tara van den Bout zag toen ze zich verdiepte in dood en vergankelijkheid, een vorm van theater als kunst vorm tijdens het werken ontstaan. Levon Zoomers is gefascineerd door water. Intrigerende foto’s laten deze gedachten en ideeën op kunstzinnige wijze zien. Levi Overvest houdt zich bezig met grote onderwerpen die hem op individueel niveau aangaan: zoals sterfelijkheid, recht, goed en slecht, geweld, cultuur, geschiedenis en liefde. Deze onderwerpen vertaalt hij vervolgens in beeld door middel van schilderijen, collages of sculpturen.

De opening van de tentoonstelling is op zaterdag 4 februari 2023 om 17.00 uur in Galerie Zelhem boven de bibliotheek. De kunstenaars zullen een toelichting geven op hun werk. De tentoonstelling duurt tot 18 maart en is te bezichtigen tijdens de openingsuren van de bibliotheek Zelhem.

© Foto: schilderij van Jamell Saman, “De Troubadour”

Gegevens

Datum:
4 februari
Tijd:
17:00 - 18:30
Site:
www.galeriezelhem.nl

Locatie

Galerie Bibliotheek Zelhem
Zelhem, + Google Maps
Bekijk de site van Locatie