Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Boekpresentatie ‘Allergisch voor Moeten’ door Natasja Esmeijer

17 september

Beelddenken is van alle leeftijden. Je wordt als beelddenker geboren en ook als je volwassen bent ben je nog steeds een beelddenker met alle voor- en nadelen die dat met zich meebrengt. Op school wordt er nog meestal uitgegaan van de taaldenkmanier van leren. En dat terwijl beelddenkers hele belangrijke vaardigheden en talenten bezitten die we in onze huidige wereld maar al te goed kunnen gebruiken. Is het wel zaak dat deze kinderen en jongeren hun vaardigheden en natuurlijke leerproces kunnen ontwikkelen en leren leren op een manier die bij hen past. Pas daarna kunnen zij ook andere manieren van leren toevoegen aan hun vaardighedenpakket.

Op veel scholen is het begrip Beelddenken wel bekend maar wat het nu precies is was eigenlijk nooit duidelijk. Met mijn eerste boek: ‘BEELDDENKERS, Als kwartjes vallen…’ heb ik beelddenken opnieuw op de kaart gezet. Onderzoek onder PABO-studenten van twee studenten aan de Avans hogeschool heeft uitgewezen dat leerkrachten die weten hoe hun eigen brein werkt ook anders naar hun leerlingen gaan kijken en beter kunnen inspelen op de onderwijsbehoefte van hun leerlingen. Tijdens de boekpresentatie vertellen deze studenten wat zij hebben ontdekt en wat de kennis henzelf heeft gebracht.

Het boek: ‘Allergisch voor Moeten’ is geschreven voor beelddenkers vanaf een jaar of 11. Hoe werkt je brein, hoe werkt een neurodivers brein en hoe kun je met jouw brein in de schoolbanken laten zien dat je echt wél kan leren. Dit handboek voor beelddenkende jongeren is een leidraad voor iedereen die zich niet begrepen voelt en anders leert dan dat de docent lesgeeft. Allergisch voor moeten omdat je eerst wil weten waarom en hoe je iets moet doen, voordat je kunt beginnen. De boekpresentatie vindt plaats op zaterdag 17 september van 14.00 tot 16.00 met een inloop vanaf 13.30. Waar: Bibliotheek van Doetinchem, Taalhuis, IJsselkade 13 Doetinchem.

Gegevens

Datum:
17 september