Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Byzantijns Mannenkoor in concert in de Paskerk in Doetinchem

26 maart @ 15:00 - 17:00

Het Overijssels Byzantijns Mannenkoor geeft op zondag 26 maart een concert in de Paskerk in Doetinchem. Het koor telt zo’n dertig bevlogen leden en staat sinds de oprichting, in januari 2000, onder leiding van dirigent en arrangeur Marian Stouwdam.

Het repertoire bestaat grotendeels uit Oost-Europese koormuziek. Hierbij worden gedragen devote liederen uit de Byzantijnse liturgie afgewisseld met vrolijke en melancholieke profane liederen. Met de voor deze muziek zo karakteristieke lage bas- en hoge tenorstemmen heeft dit koor naam gemaakt. Niet alleen in Overijssel, maar ook elders in het land wordt er opgetreden. Over de landsgrenzen gingen concertreizen naar Roemenië, Duitsland en vorig jaar naar België.

Sommige liederen in dit concert staan in het teken van de Paasviering, er wordt onder andere een Oekraïense hymne gezongen. De koorzang wordt afgewisseld met een optreden van een klarinetensemble van het Symfonisch Blaasorkest Gaanderen. Het concert is in de Paskerk in Doetinchem en begint om 15.00 uur. De entree is vrij, wel is er na afloop een collecte ter bestrijding van de onkosten.

© Foto: Byzantijns Mannenkoor

Gegevens

Datum:
26 maart
Tijd:
15:00 - 17:00
Site:
www.obmk.nl

Locatie

Paskerk
Prins Hendrikstraat 36
Doetinchem,
+ Google Maps