Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Dinxperlo Herinnert

25 november @ 17:30 - 19:00

De werkgroep ‘Dinxperlo Herinnert’ organiseert, met ingang van 25 november 2023, elk jaar een herinneringsavond op de 3e zaterdag van november om 18:30 uur aan de Nieuwe Begraafplaats aan de Aaltenseweg in Dinxperlo. Juist in deze donkere tijd van het jaar kunnen herinneringen aan overleden dierbaren boven komen. Op deze avond willen wij herinneringen en gemis delen en er zijn voor elkaar.

Bezoekers, ook kinderen, zijn van harte welkom en krijgen bij aankomst een lichtje bij de hoofdingang van de begraafplaats. Door middel van muziek, poëzie en proza staan we samen stil bij herinneringen, gemis, loslaten en ‘anders vasthouden’. Vervolgens kunnen de lichtjes geplaatst worden bij een graf.

Ook voor mensen die iemand verloren hebben die elders begraven of gecremeerd is, zal een herdenkingsplek zijn. Na afloop is er gelegenheid om samen te zijn en er wordt een warm drankje aangeboden. De werkgroep hoopt dat de erkenning van en de ruimte voor het gemis als een hart onder de riem voor de aanwezigen zal zijn.

© Foto: Dinxperlo Herinnert

Gegevens

Datum:
25 november
Tijd:
17:30 - 19:00