Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Expositie ‘Good Looking in Ruurlo’

13 mei - 26 juni

Zestig portretkunstenaars presenteren in mei en juni hun werk op de tijdelijke expostie Good Looking in Ruurlo. Alle portretten werden na een strenge selectie genomineerd voor De Nederlandse Portretprijs.

Voor Good Looking is de samenwerking gezocht met stichting De Nederlandse Portretprijs. In de 17e eeuw kende de portretkunst een bloeiperiode met namen als Rembrandt en Frans Hals.
De 60 aan Good Looking deelnemende kunstenaars laten met 53 schilderijen en 13 beelden zien, dat de portretkunst ook vandaag nog op hoog niveau wordt beoefend.

Voor De Nederlandse Portretprijs 2021 werden 1254 schilderijen en beelden aangemeld. Een deskundige, en vooral ook kritische, jury nomineerde er slechts 50 die in aanmerking konden komen voor die prijs. Die werden geëxposeerd in Slot Zeist. Bijna al die 50 kunstwerken, aangevuld met een aantal genomineerde werken uit voorgaande jaren, zijn binnenkort in Ruurlo te bewonderen.

Good Looking in Ruurlo van 13 mei tot en met 25 juni en is dagelijks (behalve op maandag) te bezoeken in Galerie De Smidse. Dat is een speciaal hiervoor ingerichte expositieruimte in het centrum van Ruurlo. Daarnaast is een aantal schilderijen te zien in de 700 jaar oude Dorpskerk.

Wie niet tot mei wil wachten, kan nu al op www.goodlookinginruurlo.nl een bezoekje brengen aan de expositie.

Foto: het portret ‘2020’. Hiermee won Sandra Thie De Nederlandse Portretprijs 2021

Gegevens

Begin:
13 mei
Einde:
26 juni
Site:
www.goodlookinginruurlo.nl

Locatie

Galerie De Smidse
De Smidse 1
Ruurlo,
+ Google Maps