Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Expositie over Zutphen in 1572

15 juli - 15 augustus

Dit jaar wordt stilgestaan bij ‘de geboorte van Nederland’ in 1572. In de Burgerzaal in Zutphen is van 15 juli tot en met 15 augustus een tentoonstelling te zien over de gebeurtenissen in Zutphen in dat jaar.

De expositie reist door Zutphen. Tot en met 10 juli was die te zien in de Sint-Jan, in augustus reist de tentoonstelling door naar de Walburgiskerk. Onderweg groeit de tentoonstelling, want op elke locatie vertelt het ook iets meer over die bewuste plek in 1572. De Burgerzaal was bijvoorbeeld destijds een vleeshal, maar behalve dat hier vlees werd verkocht, werd hier ook recht gesproken. Een replica van de schepenbank, zoals die er moet hebben uitgezien, staat in de Burgerzaal. In de tentoonstelling komen bezoekers ook meer te weten over straffen in die tijd. Bovendien is de expositie aangevuld met informatie over onder meer de landelijke gebeurtenissen in 1572.

De tentoonstellingen zijn onderdeel van het themajaar “1572, Geboorte van Nederland. 450 jaar op zoek naar Vrijheid, Verdraagzaamheid, Verbondenheid, Verscheidenheid”.

De Burgerzaal is elke donderdag tot en met zondag van 13.00 tot 17.00 uur geopend en gratis toegankelijk.

Foto: Bezoekers in de tentoonstelling De strijd barst los (foto Patrick van Gemert)

Gegevens

Begin:
15 juli
Einde:
15 augustus

Locatie

Burgerzaal
Lange Hofstraat 4
Zutphen,
+ Google Maps