Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Expositie veelzijdig kunstenaar Joop Kruip

8 april - 16 mei

EUR 6,00

Meer dan zestig jaar is Joop Kruip actief geweest als beeldend kunstenaar. Met zijn scheppingsdrang laat hij een omvangrijke collectie na, waarin het eigene en de veelzijdigheid van Kruip terug is te zien.

Zijn tekeningen, schilderijen, grafische werken, sculpturen en mozaïek zijn van 8 april tot en met 15 mei te zien in de Koppelkerk.

Joop Kruip (Lichtenvoorde 1935 – Aalten 2016) studeerde in 1956 cum laude af aan de Academie voor Kunst en Industrie (AKI) in Enschede in de richting Monumentaal-, Portret- en Vrij Schilderen.

Het werk van Joop Kruip laat niet een eenduidige stijl zien of zich inperken tot één medium, techniek of onderwerp. In zijn vroege werk zijn er vaak nog sporen zichtbaar van zijn katholieke achtergrond, in zijn latere werk is het vooral de directe omgeving die zich leent als onderwerp. Met een blijvende verwondering observeerde Joop Kruip zijn omgeving. Door langzaam op de dingen af te lopen en het van alle kanten te bekijken, wist hij het vertrouwde steeds opnieuw te verbeelden en diepgang te vinden in datgene wat er al is. Met tekeningen, grafiek, schilderkunst, keramiek, beeldhouwkunst en monumentale gebieden als mozaïek, wandschildering en vensters bewoog hij zich tussen figuratie en abstractie, met als uitgangspunt de waarneming.

Elke vrijdag, zaterdag en zondag biedt de Koppelkerk om 14.00 en 15.00 uur een uitgebreide rondleiding aan door de expositie. Meer informatie is te vinden op de website.

Foto: Joop Kruip, zelfportret – PR

Gegevens

Begin:
8 april
Einde:
16 mei
Kosten:
EUR 6,00
Site:
www.koppelkerk.nl

Locatie

Koppelkerk Bredevoort
Koppelstraat 35
Bredevoort, Nederland
+ Google Maps