Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Extra feestelijke tiende editie Vive la France Hummelo

13 juli @ 11:00 - 14 juli @ 17:00

€ 6,50

Voor de tiende keer is Hummelo met Vive la France een weekend lang in Franse sferen. In de karakteristieke straatjes rond de Dorpskerk beleven bezoekers op zaterdag 13 en zondag 14 juli een stukje Parijs in de Achterhoek. In totaal telt de brocante- en kunstfair meer dan 150 kramen, waarvan tweederde met brocante. Hummelo heeft de naam een van de beste en grootste brocantemarkten van Nederland te zijn.

Rond de Dorpskerk, deze dagen het Montmartre van Hummelo, laten kunstschilders en andere creatieven zien hoe hun werk tot stand komt. Onder hen trouwe deelnemers zoals Hilda Hasenberg (dry brush painting) en Liesbeth Romeijn (live action painting). Opmerkelijk werk is er te zien van de Doetinchemse Marleen Verhoeven (Floresbus) met kunstwerkjes van gedroogde materialen uit de natuur. Joke Schuerink komt met handgemaakte sjaals, omslagdoeken en stola’s.

Muziek, theater en ander entertainment én de streekmarkt vormen onmisbare onderdelen van Vive la France. Onder meer komen uit Frankrijk het trio La Frandole de Chansons en het duo Michel et Irène. Straattheater is er van Gendarme Gérard en Ober François. Ook wandelt ganzenhoeder Jurgen met zijn dieren door het dorp. De brocante- en kunstfair Vive la France is op beide dagen van 11.00 tot 18.00 uur te bezoeken. Tickets voor toegang (€ 6,50) en parkeren (€ 5,00) zijn vooraf online te bestellen op www.vive-la-france.nl. Aan de kassa kost een ticket € 7,50.

© Foto: Stichting Vive la France

Gegevens

Begin:
13 juli @ 11:00
Einde:
14 juli @ 17:00
Kosten:
€ 6,50
Site:
www.vive-la-france.nl

Locatie

Hummelo
Hummelo, + Google Maps