Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Gezondheidscheck voor 55+-ers in Bronckhorst

20 september @ 09:30 - 22 september @ 11:30

Inwoners van 55+ en ouder kunnen gratis testen hoe gezond en fit ze zijn. De combinatiefunctionarissen van de gemeente Bronckhorst bieden belangstellenden een gezondheidscheck aan op drie verschillende dagen en op verschillende locaties. De tests worden gedaan door een fysiotherapeut, een praktijkondersteuner van de huisarts en de beweegmakelaar van de gemeente.

Geïnteresseerden zijn welkom op 20 september bij IndoorSport in Vorden, op 21 september bij De Kei in Steenderen en op 22 september in de kantine van de Hessenhal in Hoog-Keppel. De test start om 09.30 uur en duurt tot ongeveer 11.30 uur.

De gezondheidscheck bestaat uit drie categorieën. Een algehele fitheidstest focust op uithoudingsvermogen, lichaamskracht en lichaamswaarden. De bloeddruk wordt gemeten, net als cholesterol en glucose (suiker). Aansluitend is de valrisico test en komt Positieve Gezondheid aan bod, waarbij de professionals en de geteste persoon antwoord zoeken op de vraag: Hoe zie jij jouw eigen gezondheid? De testen zijn voor iedereen te doen, maar er mogen onderdelen overgeslagen worden. Ieder bepaalt dat voor zichzelf. De aanwezige professionals helpen hier graag bij. De beweegmakelaar adviseert gemakkelijke kleding en schoenen aan te trekken, sportkleding en -schoenen mag, maar dat hoeft niet per se.

Aanmelden kan via www.bronckhorst.nl/gezondheidscheck-55. Voor vragen is de beweegmakelaar Lise Middelkoop te bereiken via tel. (0575) 75 02 50 of beweegmakelaar@bronckhorst.nl.

© Foto: Lise Middelkoop(Gemeente Bronckhorst)

Gegevens

Begin:
20 september @ 09:30
Einde:
22 september @ 11:30