Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Inspiratiedag Natuurbegraafplaats Schapenmeer

15 juni @ 11:00 - 16:00

Op zaterdag 15 juni organiseert Natuurbegraafplaats Schapenmeer in Vorden een inspiratiedag. Op deze dag kunnen bezoekers kennis maken met de natuurbegraafplaats en de mogelijkheden voor een groene uitvaart.

Om 13.30 kunnen bezoekers meemaken hoe een uitvaart op Schapenmeer in zijn werk gaat. Tijdens een ceremonie in de boskapel vertelt een medewerker over een uitvaart in de boskapel op de natuurbegraafplaats. Aansluitend zullen belangstellenden de kist naar een graf brengen waar de medewerkers laten zien hoe de kist in het bos begraven wordt.  Op deze dag kunnen bezoekers ook terecht voor informatie over ecologische kisten, urnen, draagmanden, fotografie, vervoer, uitvaartorganisaties en wades. De hele dag door zijn er rondleidingen over de natuurbegraafplaats. Tijdens de rondleiding vertelt een gids over natuurbegraven en het gebied. Daarnaast beantwoorden de medewerkers van Schapenmeer graag alle vragen.

Natuurbegraafplaats Schapenmeer ligt in het bos achter de algemene begraafplaats in Vorden. Het totale bos is 65 hectare groot, op een klein deel daarvan wordt begraven. Oude loofbomen en dennen wisselen elkaar af rondom een poel die is omzoomd door imposante rododendrons. Op een natuurbegraafplaats worden alleen natuurlijke materialen gebruikt bij de begrafenis en de grafrechten zijn eeuwigdurend. Bezoekers zijn van 11.00 tot 16.00 uur welkom.

© Foto: Natuurbegraafplaats Schapenmeer

Gegevens

Datum:
15 juni
Tijd:
11:00 - 16:00
Site:
www.natuurbegraafplaatsschapenmeer.nl

Locatie

Natuurbegraafplaats Schapenmeer
Galgengoorweg
Vorden,
+ Google Maps