Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Introdans in Amphion in première met krachtige en meditatieve FALL

22 september - 23 september

In FALL brengt Introdans twee van de belangrijkste en meest gevierde hedendaagse choreografen van deze tijd samen: de Brits-Bengaalse Akram Khan en de Vlaams-Marokkaanse Sidi Larbi Cherkaoui. Als meesterlijke verhalenvertellers én hartstochtelijke bruggenbouwers weten ze op imponerende wijze uiteenlopende culturen, dansstijlen en kunstdisciplines te verbinden. Op vrijdag 22 september (première) en op 23 september 2023 is FALL te zien in Amphion Theater in Doetinchem.

FALL is een programma dat dynamiek koppelt aan verstilling, en virtuositeit aan poëzie. “Al zijn de drie choreografieën op deze avond (Kaash, Pure en Fall) heel uitdagend en imposant, er gaat tegelijkertijd ook een serene, meditatieve kracht van uit. Na afloop voel je je volledig opgeladen; een verademing in deze vaak gehaaste en opgefokte wereld”, aldus Roel Voorintholt, artistiek directeur van Introdans. FALL is de eerste voorstelling van Introdans die in première gaat in Doetinchem in plaats van Arnhem vanwege de renovatie van het Stadstheater Arnhem. Het gezelschap wijkt dit seizoen uit naar Amphion Theater, Theater Orpheus en Stadsschouwburg Nijmegen voor haar premières.

Al meer dan 50 jaar enthousiasmeert Introdans zo veel mogelijk mensen voor de danskunst: met hart, ziel en heel veel vakmanschap. Met een internationaal toonaangevend dansrepertoire door inspirerende danskunstenaars waarmee zowel een volwassen als een jong publiek wordt bediend. Waardevol danserfgoed naast vernieuwende creaties.

© Foto: Hans Withoos

Gegevens

Begin:
22 september
Einde:
23 september