Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

IVN wandeling door waterwingebied ‘t Klooster

12 mei @ 14:00 - 16:00

Op zondag 12 mei is er met IVN gidsen weer een mooie wandeling te maken. Een wandeling die prachtig past in het IVN jaarthema: water en droogte.

De route is in en rondom het waterwingebied ‘t Klooster. Na een korte wandeling via verschillende paadjes wordt natuurgebied ’t Klooster bereikt. De naam komt van een boerderij die in vroegere tijden eigendom was van klooster Bethlehem in Doetinchem. Dit gebied van ca. 62 ha ligt ten westen van natuurgebied ‘t Zand. Het is een oase van rust met een afwisseling van boomsoorten. Sommige delen van het bos bestaan uit walletjes en slootjes, die vroeger o.a. werden gebruikt om water af te voeren. Nu worden de rabatten omgekeerd gebruikt om water te infiltreren vanuit de Veengoot.

Waterbedrijf Vitens wint hier jaarlijks het drinkwater voor inwoners van Hengelo (Gld) en Ruurlo en omgeving. Tijdens de wandeling is er met name aandacht voor de effecten en gevolgen van verdroging in het gebied en de plannen om te komen tot een watersysteem dat in balans is. De route gaat verder via smalle en brede (bos)paadjes langs en door verschillende weilanden van proefboerderij “De Marke” en langs visvijver “De Markeplas”. Onderweg is er een pauze met koffie en thee. Deelname is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Aanmelden is niet nodig. Honden mogen niet mee in het waterwingebied.

De wandeling begint om 14.00 uur en duurt ca. 2 uur. Het startpunt is aan de Aaltenseweg/Roessinkweg Hengelo (Gld) ter hoogte van de Markeplas.

© Foto: IVN

Locatie

Markeplas
Aaltenseweg/Roessinkweg
Hengelo (Gld.),
+ Google Maps