Laden Evenementen

« Alle Evenementen

IVN-wandeling Landgoed ’t Medler

14 april @ 14:00 - 16:00

Op zondag 14 april organiseert IVN Noord-Midden Achterhoek een wandeling op ’t Medler. Thema is de strijd tegen de verdroging. Wie meeloopt krijgt te zien hoe het natuurlijke watersysteem op dit landgoed tussen Vorden en Ruurlo is hersteld. En dat heeft zeer positieve effecten op natuur en landschap.

De afgelopen twee jaar is hard gewerkt om te zorgen dat elke druppel die er valt, op het landgoed wordt vastgehouden. De oorspronkelijke meanderende loop van de Baakse Beek is in ere hersteld. In het natte seizoen volgt het water nu een bochtige, ondiepe en brede loop over het landgoed.
Daardoor wordt het niet meer snel afgevoerd, maar in de bodem opgenomen. Bovendien is 30 hectare landbouwgrond omgevormd tot natuur: nieuw bos, kruidenrijk grasland en vochtig hooiland. De natuurgidsen vertellen onderweg ook over de rijke geschiedenis van kasteel en landgoed.

De tocht begint om 14 uur en duurt ruim 2 uur (circa 5,5 kilometer). Startlocatie: Vanaf de Mosselseweg de Wiersserbroekweg op, naar de eerste splitsing. Liever geen geen honden mee. Onderweg is er een pauze met koffie en thee. Deelname is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Aanmelden is niet nodig.

© Foto: Homme Siebenga

Gegevens

Datum:
14 april
Tijd:
14:00 - 16:00
Site:
www.ivn.nl/afdeling/noord-midden-achterhoek

Locatie

’t Medler
Wiersserbroekweg
Vorden,
+ Google Maps