Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

IVN Wandeling langs de meanderende Berkel

9 juni @ 14:00 - 16:00

Ruim 10 jaar geleden is in de omgeving van Almen flink ingegrepen in de loop van de Berkel. Door het terugbrengen van de oude meanders is de rivier weer veel langer geworden en hebben flora en fauna de kans gekregen zich natuurlijker te ontwikkelen. Om zelf waar te nemen waartoe dit heeft geleid, organiseert IVN Noord-Midden-Achterhoek een interactieve wandeling op het Almens Ommetje. Dat zal zijn op zondag 9 juni en vindt plaats onder leiding van IVN natuurgidsen.

Steile oevers met ruimte voor de oeverzwaluw en moerasachtige flauwe oevers wisselen elkaar af. Een overweldigende oeverbegroeiing wijst op een grote biodiversiteit. Sporen van otter en bever zijn aanwezig; de weidebeekjuffer vliegt mee langs het water. De vispassage bij de Besselinkstuw wordt gebruikt door vissen, die vanaf de IJssel de Berkel op zwemmen. Ook de aanliggende weides worden grotendeels natuurinclusief beheerd.

Na de koffiepauze halverwege de wandeling wordt nog Het Elger, een oud moerasbos, bezocht. Het eindpunt van de wandeling wordt via het rustieke dorpsplein van Almen bereikt. De start is om 14.00 uur op de parkeerplaats van het Zwembad in Almen. De eindtijd is ongeveer om 16.00 uur. Het kan erg nat zijn langs de Berkel, dus waterdicht schoeisel wordt aanbevolen.

Aanmelden is niet nodig, deelname is gratis. Een vrijwillige bijdrage is welkom.

© Foto: IVN

Gegevens

Datum:
9 juni
Tijd:
14:00 - 16:00
Site:
www.ivn.nl/afdeling/noord-midden-achterhoek

Locatie

Zwembad Almen
Berkelweg 7
Almen,
+ Google Maps