Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Jubileumconcert Chr. Mannenkoor Zelhem

25 mei @ 20:00 - 23:00

Het Christelijk Mannenkoor Zelhem viert dit jaar het 75-jarig bestaan. Het koor staat o.l.v. Susanna Veerman, met aan de vleugel Yvonne Beeftink. Wim Does zal het orgel bespelen.

Het repertoire is met de jaren breder geworden, naast kerkelijk werk zingen ze ook wereldlijke muziek, en zowel Nederlandstalig als van ver over de grens.

Om het jubileumconcert een extra element mee te geven hebben ze gezocht naar een bijzondere muzikale bijdrage. Deze hebben ze gevonden in het echtpaar Slava en Nataliia Cioban, afkomstig uit Oekraïne. Zowel Slava als Nataliia zijn druk bezet met hun muzikale activiteiten. Zij hebben als sopraan en bariton, inmiddels in Nederland aan diverse concerten meegewerkt.

Tijdens het jubileumconcert op 25 mei zullen ze van zich laten horen in de Catharinakerk in Doetinchem. Ook zal het Vocaal Ensemble Luscinia (Ulftse Nachtegalen) haar medewerking verlenen, o.l.v. Ben Simmes. Het koor bestaat uit vijftien leden. Samen zingen zij uitdagende klassieke stukken, tot soms wel achtstemmige composities. Het repertoire is gevarieerd: van eeuwenoude gregoriaanse zang tot modernere werken van Arvo Pärt.

Het concert begint om 20.00 uur.

© Foto: Chr. Mannenkoor Zelhem

Gegevens

Datum:
25 mei
Tijd:
20:00 - 23:00
Site:
www.mannenkoorzelhem.nl

Locatie

Catharinakerk
Simonsplein 25
Doetinchem,
+ Google Maps