Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Kenniscafé – Jacco Pekelder: ‘Ware vrijheid. Nederland tussen burgerparticipatie en populisme’

12 juli @ 20:00 - 22:30

€ 12,50

Op vrijdag 12 juli neemt Prof. dr. Jacco Pekelder belangstellenden mee in het Nederlandse denken over vrijheid door de eeuwen heen.

De verkiezingen op allerlei niveaus vliegen ons om de oren: Nederlandse verkiezingen afgelopen najaar, Europese verkiezingen, en daarbij hebben verkiezingen buiten ons bereik toch invloed. We leven in een democratie, en idealiter verschaft ons dat de vrijheid om zelf onze wereld mede vorm te geven. Voelen wij dat ook zo? Wat verstaan we eigenlijk onder vrijheid en is dat begrip altijd en voor iedereen hetzelfde?

Prof. dr. Jacco Pekelder is hoogleraar voor nieuwere en nieuwste geschiedenis van Nederland aan de Universität Münster in Duitsland en directeur van het universitaire Zentrum für Niederlande-Studien. Zijn standplaats in Duitsland maakt hem een belangrijke spreker over het vrijheidsdenken in Nederland: hoe wij als Nederlanders daarnaar kijken heeft invloed op hoe wij ‘Europa’ ervaren en op de manier waarop wij de betrekkingen met onze directe buren vormgeven.

De avond wordt gehouden in de Koppelkerk in Bredevoort en begint om 20.00 uur. Kaarten kosten € 10,- in de voorverkoop en € 12,50 aan de deur. Meer informatie is te vinden op de website van de Koppelkerk.

© Foto: Peter Leßmann

Gegevens

Datum:
12 juli
Tijd:
20:00 - 22:30
Kosten:
€ 12,50
Site:
www.koppelkerk.nl

Locatie

Koppelkerk Bredevoort
Koppelstraat 35
Bredevoort, Nederland
+ Google Maps