Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Kenniscafé – Peter Malcontent

10 mei @ 20:00 - 22:00

EUR 12,50

Onderzoeker en universitair docent dr. Peter Malcontent is een expert op het gebied van de geschiedenis van de internationale betrekkingen. Zijn aandacht gaat vooral uit naar de geschiedenis van de mensenrechten en de geschiedenis van het Israëlisch-Palestijnse conflict. Toenadering tussen Israëliërs en Palestijnen lijkt verder weg dan ooit. Maar hoe komt dat nu eigenlijk?

Bij Khalid & Sophie (31 oktober 2023) vertelt Malcontent dat, hoewel het voor ‘ons als relatieve buitenstaanders’ misschien lastig te begrijpen is, aan Israëlische en Palestijnse kant verschillende interpretaties van de geschiedenis bestaan. Beide kanten hebben hun eigen lezing van historische gebeurtenissen en die zijn na al die decennia van strijd vergroeid met hun identiteit, legt hij uit. De lezing op 10 mei is onderdeel van het brede programma ‘Staat van de Macht’, waarin ook een goed gesprek over internationale conflicten een plek krijg. Tijdens de lezing gaan bezokers in op de geschiedenis die voorafging aan de huidige stand van zaken. Ook gaan ze in gesprek over de rol van de internationale gemeenschap.

De avond begint om 20:00 uur. Kaarten kosten € 10,- in de voorverkoop en € 12,50 aan de deur. Meer informatie is te vinden op de website van de Koppelkerk.

© Foto: Tara van den Broek

Gegevens

Datum:
10 mei
Tijd:
20:00 - 22:00
Kosten:
EUR 12,50
Site:
www.koppelkerk.nl

Locatie

Koppelkerk Bredevoort
Koppelstraat 35
Bredevoort, Nederland
+ Google Maps