Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Kinderen bedenken Wasstraat van hoop in wijkcentrum Waterkracht

31 mei @ 13:30 - 14:30

Op vrijdag 31 mei is een ‘Wasstraat van hoop’ te bezichtigen bij Wijkcentrum Waterkracht in Zutphen. De Wasstraat is een presentatie gemaakt door basisschoolkinderen in Waterkwartier en dient ter afsluiting van een van de projecten in Kunstkracht. Dit is een samenwerking tussen Muzehof centrum voor de kunsten en Wijkcentrum Waterkracht.

Muzehof en Waterkracht willen dat de kunsten ruimte en inspiratie kunnen bieden om een betere toekomst te verbeelden. Zij denken dat samen cultuur maken nieuwe dromen kan opleveren, die levend gehouden worden. Het hoofddoel is verbeeldingskracht te versterken, inspiratie te zoeken en handvatten om met wijkbewoners een mooie toekomst voor de wijk te verbeelden. Een onderdeel van dit project is ook dat 100 leerlingen in Waterkracht worden aangesproken om mee te denken over wat ‘hoop’ is en hoe je deze krijgt.

In de afgelopen weken zijn 2 theatermakers, Noa Pylyser & Merel Rutgers, onder andere te gast geweest op basisscholen de Achtsprong, de Flief, de Parel en in de taalschakelklas op de Waaier. Zij hebben workshops mogen geven rondom het onderwerp ‘hoop’.

De basisschoolkinderen hebben erg geholpen bij het zoeken, zien en vooral te verspreiden van hoop. Volgens de kinderen wordt hoop namelijk alleen maar meer wanneer je die ook kunt delen en doorgeven. Iedereen is welkom in de Wasstraat die op vrijdag 31 mei gebouwd gaat worden bij Wijkcentrum Waterkracht in Zutphen. De ervaring duurt ongeveer een half uur en is na 13:30 tot 14:30 om het half uur te bezichtigen.

© Foto: Kunstkracht

Gegevens

Datum:
31 mei
Tijd:
13:30 - 14:30

Locatie

Wijkcentrum Waterkracht
Ruys de Beerenbrouckstraat 106
Zutphen,
+ Google Maps