Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Lezing door ‘t Nut over ‘Ons stikstof probleem’

27 mei @ 20:00 - 22:00

€5,00

Op de komende Nut ledenbijeenkomst, op 27 mei, zal Roel de Boer een lezing houden over een heel aktueel maar tevens heikel onderwerp t.w. stikstof.

Nederland worstelt met het stikstofprobleem en dat is een grote uitdaging voor onze demissionaire premier en het nog te vormen kabinet. Maar ook de bouwers van huizen en wegen vragen zich af: hoe moet het nu gaan? En ook de natuurbeschermers zoeken naar wegen om hun natuurgebieden te behouden en tevens een overeenstemming te vinden met de boeren. Het beleid komt niet alleen van de gemeenten, die vergunningen moeten uitgeven, maar ook van de provincie en het rijk en bovenal nu ook van de EU. En de boeren – of beter de veehouders – voelen zich een speelbal in een economisch krachtenveld, waar uiteindelijk de consument aan de touwtjes trekt. En onderwijl komt de overheid – formeel of informeel – met een groot aantal ambities.

Ongeveer 78% van alle lucht om ons heen bestaat uit stikstof. Stikstof is op zichzelf niet schadelijk. Maar er zijn ook verbindingen van stikstof in de lucht die wel schadelijk zijn voor mens en milieu.

Roelf de Boer Schetst de huidige mestproblemen met een blik vanuit het verleden. En stilletjes zal hij hier en daar een poging wagen om oplossingen te formuleren. Roelf de Boer is afgestudeerd in cultuurtechniek in Wageningen. Hij specialiseerde zich in agrarisch natuurbeheer en werkt bij het ministerie van LNV, het Landbouwschap en Arcadis en voor zichzelf op het vlak van AGROKETENS. Hij was bestuurder bij de Gelderse Milieu Federatie en een agrarische natuurvereniging.

De lezing wordt gehouden in de zaal van Jaimy’s restaurant en begint om 20.00 uur en is gratis voor Nut leden. Ook belangstellenden zijn welkom tegen betaling van € 5,– incl. een kopje koffie.

© Foto: Pixabay

Gegevens

Datum:
27 mei
Tijd:
20:00 - 22:00
Kosten:
€5,00

Locatie

Jaimy’s restaurant
Burgemeester Rijpstrastraat 10,
Zelhem,
+ Google Maps