Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Lezing over natuur en landschap van Achterhoek en Liemers

10 november @ 19:00 - 21:00

EUR 7,50

Op donderdagavond 10 november geeft bioloog en schrijver Dirk Hilbers een lezing over de natuur en het landschap van de Achterhoek en Liemers. De lezing vindt plaats ter gelegenheid van het verschijnen van de Crossbill natuurgids over deze streek. De Achterhoek is beroemd om zijn coulissen. Het prachtige, gelaagde landschap van hagen en bosjes die de velden scheiden. Het landschap biedt nog zoveel meer, zoals heidevelden en blauwgraslanden met een unieke flora en fauna. Deze zijn te danken aan allerlei subtiele overgangen in de bodem en de waterhuishouding.

In het rivierengebied van de Liemers tapt de natuur uit een heel ander vaatje. Hier ontbreekt het kleinschalige landschap, maar geven grote, ruige moerasgebieden vol bijzondere vogels gezicht aan de streek. Dirk Hilbers gaat tijdens de lezing dieper in op veranderingen in landgebruik en klimaatverandering en verklaart de biodiversiteit van en de variatie in het landschap vanuit landgebruik, bodem en ecologie. Dirk Hilbers is bioloog en schrijver. Daarnaast geeft hij les aan de Universiteit van Amsterdam.

De lezing van begint om 20.00 uur in de Koppelkerk in Bredevoort. Kaarten zijn te koop vanaf € 7,50 en zijn te bestellen via www.koppelkerk.nl.

© Foto: Dirk Hilbers | PR

Gegevens

Datum:
10 november
Tijd:
19:00 - 21:00
Kosten:
EUR 7,50
Site:
www.koppelkerk.nl

Locatie

Koppelkerk Bredevoort
Koppelstraat 35
Bredevoort, Nederland
+ Google Maps