Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Mariëtte Hehakaya maakt “Nieuwetijdsromantische compositie” voor kunstwerk “De Koolroos”

1 juni

Zaterdag 1 juni zal Mariëtte Hehakaya, bekend in de Stedendriehoek als musicus en pedagoog, haar medewerking verlenen aan de onthulling van een nieuw kunstwerk te Almen.

Eén bijzonder en groots bloemkunstwerk genaamd “De Koolroos” van kunstenares; Linda Nieuwstad, dat een realisatie is, van een gevoel in een schilderijen te kunnen stappen, waar rozengeur te ruiken is en je kan liggen onder een stokroos. De visie en fantasie achter deze kunstenaars, het kunstwerk en de nieuwetijdsmuziek, zijn een verlengstuk van de hedendaagse tentoonstelling in Museum STAAL en leveren een fascineerde ontmoeting en toevoeging aan de hedendaagse kunstgemeenschap met deze nieuwe stijlvorm.

Mariëtte Hehakaya kent vanuit haar professie en achtergrond de kenmerken van de Romantiek die zij met haar hoge sensitiviteit en Nieuwetijdskind zijn, combineert. Zij legt in haar pianospel, composities en transcripties die persoonlijke diepgaande verbinding door het heden en het verleden in het huidige moment: Yet. Hierdoor is haar muziek niet alleen intrigerend en tijdloos, maar laat hogere dimensies en verbindingen horen en zien.
Het geheel sluit naadloos aan bij de huidige complexheid en insteek van de tentoonstelling romantisch en romantiek.

Het optreden tijdens deze onthulling van het kunstwerk, zal een fragment zijn van Hehakaya’s concert dat eind juni zal plaatsvinden in de Walburgiskerk te Zutphen.

© Foto: Mariëtte Hehakaya

Gegevens

Datum:
1 juni
Site:
www.museumstaal.nl

Locatie

Museum STAAL
Dorpsstraat 39
Almen,
+ Google Maps