Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Marijke Laurense en AleXingt! in De Lantaern

15 juni @ 20:30 - 23:30

€ 10,00

Op zaterdag 15 juni geeft Muziekcafé De Lantaern het podium aan twee artiesten die eerder ook op het Open Podium hebben gespeeld, een dubbelconcert.

Marijke Laurense begon vijf jaar terug als zangeres en toetsenist in een Arnhems coverbandje. Maar het allerliefst zingt ze de liedjes in het Nederlands. Ze vertaalde daarom o.a. liedjes van de Beatles, Tina Turner, Ede Staal, Franse chansons, fado en Schubert. En geeft bijvoorbeeld een moderne draai aan cabaretklassiekers als ‘Mensch, durf te leven!’. Ze treedt regelmatig op in het Arnhemse Huis van Puck, en stond in Amsterdam tussen cabaretiers als Raoul Heertje en Maaike Hop. Begin dit haar verscheen haar eerste cd: ‘Alle dertien vertaald!’.

Bezoekers worden verrast en ontroerd door haar soms weemoedige, maar vaak ook levenslustige en rebelse teksten en uitvoering. Marijke wordt begeleid door Rieneke van der Hoff (gitaar) en Marcel Beukeboom (piano). AleXingt! (Alex van der Horst) uit Arnhem is al sinds zijn jonge jaren bezig met liedjes schrijven, gitaar spelen en zingen. Enkele jaren geleden heeft hij een CD gemaakt met 13 eigen Nederlandstalige liedjes rond het thema “levensloop en lange liefde”. Hij verzorgt regelmatig optredens in intieme setting: in een klein theater, op open podia, huiskamerconcerten of ‘muziek bij de buren’. Hij brengt eigen liedjes, aangevuld met enkele covers van muzikale helden. Zijn interesse is breed, met een voorkeur voor het verhalende luisterlied van bijvoorbeeld Boudewijn de Groot en Leonard Cohen.

Kaarten kosten € 10,- en zijn te koop via www.delantaern.nl. De avond begint om 20.30 uur.

© Foto: Marijke en Alex

Gegevens

Datum:
15 juni
Tijd:
20:30 - 23:30
Kosten:
€ 10,00
Site:
www.delantaern.nl

Locatie

De Lantaern
De Hooge Bongert 3
Zevenaar,
+ Google Maps