Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Nazomer tentoonstelling bij het Kunstgemaal in Bronckhorst.

4 september - 20 november

MICHAEL RHEBERGEN: ‘THE LAST FISHERMEN’:

Michael Rhebergen is een onafhankelijk, documentair fotograaf en visueel onderzoeker uit Deventer, Nederland. Zijn werk zich richt op sociaal-culturele kwesties, mensenrechten en milieuontwikkeling. Voor Het Kunstgemaal maakte hij een serie over de laatste riviervissers van Nederland.

Het is een verhaal over de laatste der Mohikanen op de Nederlandse rivieren. Twee mannen, een vader en een zoon, die samen met een familie in het zuiden als laatsten in ons land volledig kunnen bestaan van wat zij met hun netten vangen. Rhebergen heeft de riviervissers meer dan vijf jaar gevolgd en geeft met dit werk een unieke inkijk in een wereld die niet meer leek te bestaan. Tegelijkertijd werpt het archaïsche leven van de vissers vragen op over ons eigen, moderne bestaan. Is de overvloed en abstractie waarin we leven een kwaliteit.

JEROEN WELLENS: RECENT GRAFISCH WERK:

Eenvoud, verbeelding en verwondering zijn leidend in het werk van ontwerper Jeroen Wellens. Gefascineerd door witruimtes werkt Jeroen onder andere aan variaties op patronen, welke hij drukt op zijn eigen Risograph, een koude (stencil) druktechniek die gebruik maakt van verantwoorde inkten op basis van Sojaolie, pigment en water. De intense kleuren en onvoorspelbare eigenschappen van de Risograph zorgen voor levendige grafiek in een heel eigen, herkenbare stijl waarbij elke druk uniek en anders is. Het Kunstgemaal toont een selectie van zijn recente werk.

JEANETTE KNIGGE: ‘WORLDS APART’:

Het werk van Jeannette Knigge ontstaat vanuit de herontdekking van alledaagse materialen: we zijn zo gewend geraakt aan hun aanwezigheid dat we ze niet meer opmerken. Knigge maakt ons hier weer van bewust door een beroep te doen op de zintuigen: men moet zich met beleid door de delicate installatie bewegen en goed kijken om te zien wat er te zien valt. Met de installatie in Het Kunstgemaal vraagt Jeannette aandacht voor een wereld die voor veel mensen verborgen is en wellicht nooit meer zichtbaar zal worden.

Gegevens

Begin:
4 september
Einde:
20 november