Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Night at the Museum in Doesburg

15 februari @ 19:30 - 22:00

Het wordt geen Fantasy & Action avond, zoals in de Hollywoodfilm met Ben Stiller en Robin Williams. Maar de eenmalige avondopenstelling van museum De Roode Tooren in Doesburg op 15 februari wordt daarom niet minder spannend.

Voor één keer kunnen bezoekers ná sluitingstijd dwalen door de zalen van het museum. Ze treffen daar geen Hollywoodsterren, maar tekenaar Mart Banda, de kunstenaar achter de expositie ‘Zoals ‘t was’. Banda is in levenden lijve aanwezig en bezoekers kunnen hem ontmoeten, met hem spreken en zijn werk bekijken. Tijdens de expositie zijn de tekeningen van Banda ook te koop.

Streekmuseum De Roode Tooren exposeert sinds september 2023 een kleine 40 werken van Mart Banda. Hij is vooral bekend als seizoenen-tekenaar, met een voorliefde voor de wintermaanden. Zijn onderwerpen zijn verdwenen of verdwijnende woningen, scholen, bedrijven, kroegen of straten: situaties dus uit het leven van alledag. Banda’s werk bestrijkt de periode van 1916 tot 2000, maar focust op zijn jeugd, de jaren tussen 1945 en 1960.

Night at the Museum in Doesburg begint om 19.30 uur. De toegang is gratis.

© Foto: PR

Gegevens

Datum:
15 februari
Tijd:
19:30 - 22:00
Site:
www.roodetooren.nl

Locatie

Museum De Roode Tooren
Roggestraat 13
Doesburg,
+ Google Maps