Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Officiële opening vernieuwde Smokkelroute met fietstocht

26 mei @ 12:30 - 17:00

Op zondag 26 mei organiseert Stichting Achterhoek Toerisme in samenwerking met de Achterhoekse gemeenten Aalten en Oude IJsselstreek, Tourist Info Isselburg, Heimatverein Anholt en Heimatverein Suderwick een fietstocht om de vernieuwde Smokkelroute officieel te openen.

Iedereen kan op inschrijving gratis deelnemen aan de tocht, die start vanaf het Grenslandmuseum in Dinxperlo. De route is te volgen via bordjes, een GPX-bestand en met de brochure, die zowel in het Nederlands als Duits verkrijgbaar is. Na ontvangst en de officiële overhandiging van de brochures aan de burgemeesters van de gemeenten, stappen de deelnemers gezamenlijk op de fiets voor de lus Dinxperlo. Wie dit wil, kan ook de lus Oude IJsselstreek fietsen. Pas onderweg op voor controleurs die de smokkelaars onder u er tussenuit pikken…!

De Smokkelroute is een bewegwijzerde fietsroute door het grensgebied van Voorst, Dinxperlo, Anholt, Megchelen en Gendringen. In dit gebied werd veel gesmokkeld, wat veel verhalen en anekdotes opleverde. Deze zijn te beluisteren via 10 QR-codes langs de route en online na te lezen. Online zijn er naast deze verhalen nog meer smeuïge smokkelverhalen te horen.
De fietstocht van 49 km, die ingekort kan worden in lussen van 33 km (lus Oude IJsselstreek) of 17 km (lus Dinxperlo), gaat zowel over verharde fietspaden als onverharde wegen.

In verband met het aantal klaar te zetten drankjes bij de ontvangst, stelt de organisatie het op prijs dat men zich aanmeldt via toeristisch coördinator gemeente Aalten, Corine Lankhof: c.lankhof@achterhoek.nl. Aanmelden kan t/m dinsdag 22 mei. Deelname is gratis.

© Foto: Stichting Achterhoek Toerisme

Gegevens

Datum:
26 mei
Tijd:
12:30 - 17:00
Site:
www.achterhoek.nl/Smokkelroute

Locatie

Grenslandmuseum
Markt 3
Dinxperlo,
+ Google Maps