Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Ontdek boekjes, taal en leuke workshops tijdens BoekStartdag

1 juni @ 10:00 - 17:00

Op zaterdag 1 juni vindt de BoekStartdag plaats in de Bibliotheek. De allerjongste bezoekers krijgen, samen met hun ouders, verzorgers of opa en oma een extra hartelijk welkom.
Tijdens de landelijke BoekStartdag is er bij diverse vestigingen van BIJ de bieb iets te doen voor de allerkleinsten, zoals in de vestigingen Lochem en Zutphen.

In de periode voorafgaand aan de BoekStartdag kunnen kinderen hun knuffel lid maken. Kinderen en ouders zijn hiervoor van harte uitgenodigd bij een van de gratis voorleesmomentjes. Uiteraard kan dit ook gewoon op een ander moment tijdens onze openingstijden. Tijdens de BoekStartdag is er bij de Bibliotheek van alles te doen. Zo zijn kinderen en hun ouders welkom voor een workshop kinderyoga. Ook is er een workshop mini-tolk volgen. Zo kun je leren om je kindje te begrijpen als praten nog niet lukt. Deze workshops zijn gratis maar wel even online aanmelden.

Genieten van meertalig voorlezen kan in Wijkcentrum Waterkracht in Zutphen. Goed om te weten dat deze dag ook in het teken staat van ervaringen uitwisselen met andere ouders. Zoals aan voorleeservaringen, boekentips, het opdoen van inspiratie over leuke (letter)spelletjes of andere zaken waar je tegenaan loopt. Boekstart kennen jonge ouders misschien van het gratis oranje koffertje. Ouders worden met BoekStart in de Bibliotheek, het consultatiebureau en de kinderopvang voorgelicht over het belang van (voor)lezen en aangemoedigd om hun kinderen zo jong mogelijk (vanaf circa 3 maanden) in aanraking te brengen met boeken en om samen met boeken bezig te zijn.

© Foto: Bij de bieb

Gegevens

Datum:
1 juni
Tijd:
10:00 - 17:00
Site:
www.bijdebieb.nl