Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Oosterlicht Verbindt

dinsdag, 21 december, 2021 - donderdag, 6 januari, 2022

Wat zes jaar geleden begon als een lichtpiramide in vier dorpen, heeft zich uitgebreid tot een Achterhoek-breed spektakel (en zelfs de Duitse grens over). ‘Oosterlicht Verbindt, Juist nu!’ is de naam van het lichtproject rondom de feestdagen.

Dit jaar wordt de hemel boven negen Achterhoekse gemeenten en het Duitse Suderwick verlicht met 23 megalampen, die op 21 december tegelijk werden ontstoken. Ook is er dit jaar de mogelijkheid om deel te nemen aan de Oosterlicht Puzzelroute voor jong en oud.

Het DRU Industriepark in Ulft, één van de locaties, was op 21 december het centrale startpunt van waaruit het Oosterlicht richting de negen Achterhoekse gemeenten wordt gebracht. Een aantal hardlopers bracht die avond het licht vanuit Ulft naar hun gemeente. Op een centrale plek in die deelnemende gemeenten werden vervolgens de lichtbundels aangestoken zodra de hardlopers waren gearriveerd. Onder hen is ook DRU Industriepark-directeur Juliëtte Hofman, die naar Dinxperlo (gemeente Aalten) rent.

Het project Oosterlicht straalt verbinding uit. “Juist nu!”, voegt bedenker en initiatiefnemer Hans van den Hurk toe. Hij bedacht in 2014 de xenon-stralen die rond de kerst diagonaal de lucht in schijnen en daar op een bepaald punt bij elkaar komen. Deze lichtbundels vormen zo samen een piramide van licht. Het idee is dat de lichtstralen samen voor verbinding tussen de dorpen en gemeenten zorgen.

Alle lampen zullen nog tot en met 6 januari (Driekoningen) dagelijks branden van vijf uur ’s middags tot elf uur ’s avonds.

Tijdens de gehele kerstperiode kan jong en oud gratis meedoen aan een Oosterlicht Puzzelroute. De puzzelpagina is verkrijgbaar bij één van de VVV-kantoren in de Achterhoek of te downloaden op: oosterlichtverbindt.nl.

Foto: Frank Bosvelt

Gegevens

Begin:
dinsdag, 21 december, 2021
Einde:
6 januari
www.oosterlichtverbindt.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.