Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Opnieuw oude filmbeelden van Doesburg

23 november

Het begint een traditie te worden. Ook in 2023 organiseert de historische vereniging Stad en Ambt Doesborgh de inmiddels populaire serie filmvoorstellingen ‘Doesburg op oude filmbeelden’. De verschillende films tonen beelden van Doesburg zoals het er ooit uitzag, met gebeurtenissen en inwoners van toen. De films zijn gemaakt in 1951 en 1966. In totaal wordt ruim twee uur unieke beelden van Hanzestad getoond.

Onder de onderwerpen die aan bod komen zijn verschillende lagere scholen in beide jaren zoals de jongensschool, de meisjesschool, school A, de Ireneschool en de Chr. School aan de Armgardstraat. Andere onderwerpen zijn de schipbrug en de bouw van de nieuwe IJsselbrug, de scheepswerf van Van der Werff, de GOG-gebouwen en de GTW-loods en de oude sluis met ophaalbrug in de huidige Barend Ubbinkweg.

Er zijn sportbeelden van voetballen en dameshandbal, volleybal en voetbaltraining op de Halve Maan, zeilen op de oude Oude IJssel en de jachthaven, tafeltennis en de vroegere gymnastiekverenigingen Eendracht en Agilitas. Verder het zuidelijk Molenveld met de Oranjesingel, de Pr. Hendrikstraat, de driehoek Julianastraat/Emmastraat, de eerste vrachtwagens van Roelofsen en veel straatbeelden van Doesburg.

© Foto: Stad & Ambt Doesborg (archief)

Gegevens

Datum:
23 november