Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Peter en de Wolf: spannend Achterhoeks muzieksprookje

25 september

Uniek en eenmalig, dat zijn de twee voorstellingen van Peter en de Wolf die op zondag 25 september in Voorst en op zondag 9 oktober in Eibergen worden gegeven. Het verhaal bij het klassieke muziekstuk wordt namelijk in Achterhoekse streektaal verteld. De voorstellingen zijn een cadeautje van het Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers voor alle Achterhoekse schoolkinderen die plezier of interesse hebben in plat praoten en vormt de afsluiting van Wiesneus 2022.

Het verhaal wordt voorgelezen door oud-onderwijzer Henk Muileman. Hij was altijd veel bezig met dialectliedjes in de klas. De muziek wordt gespeeld door het speciaal voor deze voorstelling samengestelde Berkellands muziekensemble, onder leiding van ervaren muzikant en dirigent Ira Wunnekink. Dit project is mogelijk gemaakt door de samenwerking met Culturije Berkelland en Cultuur en Erfgoedpact Achterhoek.

Meer informatie en links naar de websites van de theaters: www.ecal.nu/peterendewolf. In Openluchttheater Engbergen kan iedereen zo naar binnen, voor Theater ’t Spieker kan je plaatsen reserveren via de website.

Gegevens

Datum:
25 september