Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

PoëzieRevue in Schouwburg Lochem

14 oktober @ 19:00 - 22:00

Op donderdag 14 oktober vult Schouwburg Lochem zich om 19:00 uur met leerlingen van het Staring College, die tijdens de PoëzieRevue hun gedichten ten gehore brengen. Een vakkundige jury, met daarin onder andere de burgemeester van Lochem, beoordeelt alle gedichten en maakt aan het eind van de avond de winnaars bekend.

Zo’n 220 vierdeklassers van het havo/vwo volgen op 12 oktober poëzielessen en schrijven een gedicht onder leiding van docenten van School der Poëzie. Het overkoepelende thema van de lessen is natuur. Een selectie uit de gedichten is te horen tijdens de PoëzieRevue op 14 oktober.

De PoëzieRevue is een literaire show waarin de jongeren met hun eigen gedichten de hoofdrol spelen. Tussen de voordrachten van de jonge dichters door spinnen en tollen de dansers van breakdance groep Turn it Loose over het podium, draagt dichter en winnares van De Grote Poëzieprijs 2021 Liesbeth Lagemaat voor en treedt zangeres Greetje Bijma op met Vlado Spisiak op gitaar. De presentatie is in handen van beatboxer en rapper André Accord.

Gegevens

Datum:
14 oktober
Tijd:
19:00 - 22:00

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *