Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Portretexpositie ‘Verre Gezichten Dichtbij’

9 mei @ 11:00 - 22 juni @ 17:00

Met een slag op de gong opende Kader Abdolah op 8 mei de expositie ‘Verre Gezichten Dichtbij’, een portretexpositie van hoog niveau met een bijzondere boodschap. Alle 25 deelnemende kunstenaars werkten samen met een vluchteling, als collega-kunstenaar of als model.

De meeste deelnemende beeldend kunstenaars exposeerden twee jaar geleden in Ruurlo het werk waarmee zij waren genomineerd voor De Nederlandse Portretprijs. Daarmee verzekert ‘Verre Gezichten Dichtbij’ zich van werk van hoog niveau.

Het is boeiend om te zien hoe de portretkunstenaars het thema ‘vluchteling’ hebben vormgegeven in 25 schilderijen en 10 beelden. Het begrip ‘portret’ krijgt een iets bredere invulling met de op de expositie draaiende autobiografische film ‘Holy God’ waarmee de uit Rusland gevluchte filmmaakster Vladlena Sandu inmiddels de nodige bekendheid kreeg. Renske Visser laat bij ‘Verre Gezichten Dichtbij’ met enkele gedichten zien dat je ook met woorden een portret kan maken.

‘Verre Gezichten Dichtbij’ is tot en met 22 juni dagelijks (behalve op maandag) geopend van 11.00 tot 17.00 uur in expozaal De Smidse in het centrum van Ruurlo.

© Foto: Verre Gezichten Dichtbij

Gegevens

Begin:
9 mei @ 11:00
Einde:
22 juni @ 17:00
Site:
www.verregezichtendichtbij.nl

Locatie

Galerie De Smidse
De Smidse 1
Ruurlo,
+ Google Maps