Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Presentatie en wandeling tijdens Hapje Cultuur

19 mei

Op zondag 19 mei staat er een speciale, actieve, editie van Hapje Cultuur op de planning. De aftrap vindt plaats in de Galerie bij de Boeken met een presentatie van en over het project Kunst in de Winkel. Aansluitend is er een rondleiding van maximaal een uur langs enkele etalages. De rondleidingen worden gehost door deelnemende kunstenaars aan het project Kunst in de Winkel.

In de maand mei vindt in Ulft de tweede editie van Kunst in de Winkel plaats.
Van 5 tot en met 31 mei zijn er in meer dan dertig etalages en winkels kunstwerken te bewonderen van kunstenaars van het kunstenaars Collectief Breekijzer. Het doel van deze route is om beeldende kunst op een laagdrempelige manier aan het publiek te tonen, door ze op plekken te plaatsen waar je het niet als eerste verwacht. Schilderijen, foto’s en objecten, je gaat van alles tegenkomen. Bij elke etalage vinden bezoekers een QR-code van de maker van het kunstwerk. Het Toeristisch Inspiratie Punt op het DRU Industriepark is ook onderdeel van de route. Nieuw in de route dit jaar is het eindexamenwerk van leerlingen Kunst en Cultuur van het Almende en Isala.

Kunst in de Winkel is een samenwerking tussen KC Breekijzer en Ondernemers Vereniging de Hanze Ulft. Elke derde zondag van de maand om 11.00 uur kunnen liefhebbers van cultuur, in de breedste zin van het woord, genieten van de kennis en passie van een spreker. Alle gasten worden ontvangen met een kop koffie/thee met daarbij een zoete versnapering.

Gegevens

Datum:
19 mei