Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Presentatieconcert Liedduo masterclass

22 september - 24 september

Van 22 tot en met 24 september vindt de masterclass met pianist Hans Eijsackers en Johannette Zomer (sopraan) plaats, waaraan twaalf deelnemers uit binnen – en buitenland deelnemen. Op 24 september kunt u het presentatieconcert bijwonen om 16.00 uur bij Dat Bolwerck in Zutphen.

Twee keer per jaar nodigt artistiek leider sopraan Johannette Zomer een collega uit om samen met haar een weekend lang een masterclass te geven rond een bepaald specialistisch onderwerp. Van 22-24 september zal het onderwerp Liedkunst zijn, met speciale aandacht voor de samenwerking tussen pianist en zanger. Johannette heeft daarvoor de in Velp wonende pianist Hans Eijsackers uitgenodigd. Hans is Professor Liedgestaltung aan de Robert Schumann Hochschule te Düsseldorf, daarnaast gevierd solist, kamermusicus en liedbegeleider.

Drie dagen lang wordt er onder de bezielende leiding van Johannette en Hans met de liedduo’s gewerkt, vaste duo’s of voor dit weekend speciaal samengestelde duo’s. Met hun expertise en kennis van zaken staan zij een groep van 10-14 zangers en pianisten bij, zowel op gevorderd amateur als professioneel niveau. Bijwonen kan op vrijdag 22 september en zaterdag 23 september van 13.30-17.00 uur. Kosten zijn 10 euro en kunnen ter plekke worden voldaan, dit is inclusief 1 kop thee of koffie). Op zondagmiddag 24 september kan men het klinkend eindresultaat van deze LIEDDUO Masterclass komen beluisteren. Ook de meesters zelf zullen tijdens dit concert van zich laten horen in liederen van de componisten Jan Brandts Buys en Willem Pijper.

© Foto: PR

Gegevens

Begin:
22 september
Einde:
24 september