Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Rondleidingen DRU IP en wandelingen door Ulft

24 juli - 28 augustus

Iedereen die meer wil weten over Ulft en het DRU Industriepark, kan op zondagen terecht om onder begeleiding van ervaren gidsen van de OVGG al het moois van de fabriek en het dorp te bekijken.

Iedere zondag geeft Oudheidkundige Vereniging OVGG een rondleiding over het DRU Industriepark. Deze begint wekelijks om 11:00 uur bij het DRU Inspiratiepunt. In een uur wordt over het fabrieksterrein gewandeld en vertellen de gidsen over het heden en verleden van het industrieel erfgoed. “Waar ooit het hete vloeibare ijzer werd genoten, waar machines raasden en waar kleurig emaillegoed de oven verliet, daar is nu nieuwe bedrijvigheid, daar is cultuur, daar wordt gewoond.”
De wandeling voert langs de zeven rijksmonumenten, doet het werk van de arbeider herleven en toont de nieuwe functies van de gebouwen.

Daarnaast wordt op 28 augustus om 11:30 uur een wandeling door Ulft georganiseerd door leden van de fotowerkgroep OVGG. Ze laten zien hoe Ulft is veranderd in de loop der jaren. Veel is ‘geschiedenis’ geworden, maar toch zijn er veel plaatsen waar de oude situatie door verhalen en foto’s opnieuw tot leven kunnen worden gewekt.

Gegevens

Begin:
24 juli
Einde:
28 augustus