Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Slachtvisite met “pruveri-j” bij Museum Smedekinck

4 november - 5 november

Oude tijden herleven tijdens de Slachtvisite met “pruveri-j”, die aanstaande zondag 5 november bij Museum Smedekinck in Zelhem wordt gehouden. Van 11.00 tot 16.30 uur kunnen bezoekers herinneringen aan vroeger ophalen. Wie het huisslachten zelf niet heeft meegemaakt, kan kennismaken met de diverse gebruiken die daarbij hoorden. Op de “pruveri-j” wordt gesmuld van ouderwetse lekkernijen als balkenbrij en roggebrood met kaantjes.

Iedereen wordt verwelkomd met een glaasje bessenjenever. Als alternatief voor het traditionele “vetpriezen” kan het gewicht van het varken op de ladder worden geraden. Hiermee zijn mooie prijzen te winnen. In De Schure van het museum zijn slagers druk bezig met het afsnijden en verkopen van vlees en vleesproducten (o.a. balkenbrij, zonder rozijnen), terwijl het publiek op de “pruveri-j” tegen inlevering van een bij de kassa gekregen bon allerlei lekkernijen van vroeger kan proeven. Extra bonnen zijn te koop.

Er worden hobby’s en oude ambachten – zoals o.a. wilgentenen vlechten – gedemonstreerd en streekproducten verkocht, o.a. uit de eigen kruidentuin. Martin Krijgsman zorgt weer voor live-harmonicamuziek. In De Stal van het museum is een expositie over boerenrockgroep Normaal te zien.

© Foto: Betsy Maatkamp

Gegevens

Begin:
4 november
Einde:
5 november