Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Slachtvisite met “pruveri-j” bij Museum Smedekinck

6 november @ 10:00 - 15:30

EUR 5,00

Oude tijden herleven tijdens de Slachtvisite met “pruveri-j”, die op zondag 6 november bij Museum Smedekinck in Zelhem wordt gehouden.

Van 11.00 tot 16.30 uur kunnen bezoekers herinneringen aan vroeger ophalen. Wie het huisslachten zelf niet heeft meegemaakt, kan kennismaken met de diverse gebruiken die daarbij hoorden. Op de “pruveri-j” wordt gesmuld van ouderwetse lekkernijen als balkenbrij en roggebrood met kaantjes. Iedereen wordt verwelkomd met een glaasje bessenjenever. Als alternatief voor het traditionele “vetpriezen” kan het gewicht van het varken op de ladder worden geraden.

In De Schure van het museum zijn slagers druk bezig met het afsnijden en verkopen van vlees en vleesproducten (o.a. balkenbrij), terwijl het publiek op de “pruveri-j” tegen inlevering van een bij de kassa gekregen bon allerlei lekkernijen van vroeger kan proeven. Er worden hobby’s en oude ambachten – zoals o.a. zuurkool fermenteren en wilgentenen vlechten – gedemonstreerd en streekproducten verkocht, o.a. uit de eigen kruidentuin. Martin Krijgsman zorgt voor live-harmonicamuziek.

De entree is 5 euro. Kinderen t/m 12 jaar onder begeleiding van een volwassene hebben gratis toegang.

© Foto: Betsy Maatkamp

Gegevens

Datum:
6 november
Tijd:
10:00 - 15:30
Kosten:
EUR 5,00
Site:
www.museumsmedekinck.nl

Locatie

Museum Smedekinck
Pluimersdijk 5
Zelhem,
+ Google Maps