Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Tentoonstelling Achterhoek 1572 te zien in Bronkhorst

9 september - 30 september

De tentoonstelling Achterhoek 1572 is deze maand te zien in stadje Bronkhorst.

Het jaar 1572 wordt gezien als de ‘geboorte van Nederland’ en het keerpunt in de Tachtigjarige Oorlog. Dit jaar herdenken we nu, 450 jaar later. Ook in de Achterhoek is in alle gemeenten een tentoonstelling te zien, elk met een eigen invulling.

In galerie Art & Meet in stadje Bronkhorst is de tentoonstelling te zien met het landelijke en regionale verhaal over de Tachtigjarige Oorlog. Nederlandse opstandelingen boekten in 1572 voor het eerst succes in hun vrijheidsstrijd tegen de koning van Spanje. De waarden die toen werden bevochten, spelen ook nu nog: vrijheid, verdraagzaamheid, verbondenheid en verscheidenheid.

Ee is aandacht voor de muntschat die onlangs in het woonhuis aan de Bovenstraat in Bronkhorst is gevonden. Deze schat bestaat uit 18 zilveren en 14 gouden munten uit de periode van circa 1490 tot 1620. Hiervan zijn goed gelijkende replica’s te bekijken. De originele munten liggen in het Stedelijk Museum Zutphen.

De tentoonstelling Achterhoek 1572 is t/m 30 september te zien in galerie Art & Meet in Bronkhorst. Op de website van Achterhoek 1572 is meer informatie te vinden.

Gegevens

Begin:
9 september
Einde:
30 september
Site:
www.achterhoek1572.nl

Locatie

Galerie Art & Meet
Boterstraat 4
Bronkhorst,
+ Google Maps