Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Tentoonstelling “Vrienden van de Galerie”

23 juli - 17 september

In het jaar 2000 werd aan de Vrienden van de Galerie de vraag gesteld of er belangstelling bestond voor het buiten, in de natuur, tekenen en/of schilderen.
De respons was boven verwachting: ruim achttien geïnteresseerden meldden zich aan. Een eerste vergadering werd belegd waar de plannen werden doorgesproken met als resultaat een middag in de week van mei tot en met september buiten tekenen en schilderen in Zelhem en omgeving.

In het begin bestond de groep voornamelijk uit tekenaars en aquarellisten. De laatste jaren is er een toename van plein-air schilders die werken met acryl en olieverf. Momenteel bestaat de groep uit ongeveer veertien deelnemers. Een aantal hiervan werkt ook, als het weer het toelaat, in de wintermaanden door.

In 2004 was de eerste tentoonstelling in de galerie boven de bibliotheek. Ook in 2010 en 2015 was een selectie van hun werk daar te zien.
In 2020 was, vanwege het twintigjarig bestaan, een tentoonstelling gepland, maar kon, net als in 2021, door corona geen doorgang vinden.

In dit jaar is de tentoonstelling dan eindelijk te zien van 23 juli t/m 17 september in de galerie boven de bibliotheek in Zelhem. Het toont werk dat voornamelijk is gemaakt in de afgelopen zeven jaar.

De openingstijden zijn gelijk aan die van de bibliotheek.

Foto: werk van Frits van Amerongen

Gegevens

Begin:
23 juli
Einde:
17 september
Site:
www.bibliotheekzelhem.nl

Locatie

Galerie Bibliotheek Zelhem
Zelhem, + Google Maps
Site:
www.galeriebibliotheekzelhem.nl