Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Toertocht oldtimer tractoren bij Museum Smedekinck

24 september @ 10:00 - 17:00

Zondag 24 september a.s. wordt Zelhem overspoeld met oldtimers tijdens de Zelhemse Oldtimerdag. De start van de toertocht voor oldtimer tractoren is om 10.00 uur bij Museum Smedekinck. Er zijn circa 125 deelnemers.

Kort na de start rijden de tractoren langs Zorghotel De Gouden Leeuw en Woonzorgcentrum De Zonnekamp. Tussen 12.00 en 13.00 uur arriveren ze bij loonbedrijf Vreman aan de Molenweg in Heelweg. Hier wordt de middagpauze gehouden. Daarna gaat de tocht weer richting Museum Smedekinck, waar de eerste trekker rond 14.15 uur terug wordt verwacht. De meeste tractoren zijn daar dan nog een groot deel van de middag van dichtbij te bewonderen.

Het museumterrein met De Schure en kruidentuin ’t Zunnehöfken zijn van 13.00 tot 17.00 uur geopend en vrij toegankelijk voor publiek. Er zijn diverse activiteiten en bezienswaardigheden. Naast oldtimer tractoren zijn er ook oude werktuigen en stationaire motoren te zien. Er wordt een groot aantal (oude) ambachten gedemonstreerd. Kinderen kunnen zich vermaken op een springkussen en met een minikraan/-graver. Voor de inwendige mens zijn er diverse hapjes en drankjes verkrijgbaar. Parkeren kan dichtbij en is gratis.

Museum Smedekinck is te vinden aan de Pluimersdijk 5, 7021 HW te Zelhem. Meer informatie is te vinden op www.museumsmedekinck.nl

© Foto: Betsy Maatkamp

Gegevens

Datum:
24 september
Tijd:
10:00 - 17:00