Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Uit de kist komen met Ellen Deckwitz

26 november @ 20:00 - 22:00

EUR 12,50

Vrijdag 26 november is dichter en NRC-columnist Ellen Deckwitz te gast in het Literair Café de Koppelkerk in Bredevoort. Haar bundel ‘Hogere natuurkunde’ werd door zowel Trouw als NRC Handelsblad uitgeroepen tot één van de beste boeken van 2019.
Sylvia Heijnen, directeur van culturele vrijplaats de Koppelkerk, gaat met haar in gesprek over welke sporen de oorlog naliet bij haar Indische grootmoeder en met welke schaduwkanten van het leven de schrijfster zichzelf geconfronteerd ziet.

Bij het overlijden van haar Indische grootmoeder ontdekte Ellen Deckwitz dat ze de enige in haar familie is die haar levensverhaal te horen heeft gekregen. ‘Hogere natuurkunde’ – deels reisverhaal, deels mythe, deels getuigenis – is het resultaat van de talloze gesprekken die Deckwitz in de jaren daarna voerde met mensen wier wortels ook in voormalig Nederlands-Indië liggen. Ze kwam erachter dat ze niet het enige kleinkind is dat een familiegeheim op haar schouders torst.

Ook Deckwitz zelf ervaart sinds haar kindertijd dat het leven niet altijd eenvoudig is en licht. Over de worstelingen die zij zelf ervaart praat en schrijft ze openlijk. Zelf merkte ze dat ze er baat bij heeft hierover te praten, zodat anderen de problematiek beter leren begrijpen, het leed gezien wordt en het stigma op de geestelijke gezondheidszorg verkleint. ‘Uit de kist komen’ is haar motto: openlijk vertellen over de schaduwkanten van het leven.

Kaarten zijn te koop via de website van de Koppelkerk.

Foto: (c) Sebastiaan ter Burg en WikiCommons

Gegevens

Datum:
26 november
Tijd:
20:00 - 22:00
Kosten:
EUR 12,50
www.koppelkerk.nl

Locatie

Koppelkerk Bredevoort
Koppelstraat 35
Bredevoort, Nederland
+ Google Maps

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *