Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Visionairs en pioniers inspireren op Donut Festival

21 juni @ 12:00 - 23:30

Op 21 juni vindt in de Achterhoek het Donut Festival plaats. Op de langste dag van het jaar verkennen experts en visionairs rond het kampvuur in de Toltuin bij familie Pape in Beltrum de kansen voor de samenleving, die nieuwe economische modellen bieden. Belangstellenden kunnen meepraten tijdens de kampvuursessies en inspiratie opdoen bij de aanwezige pioniers. Van de natuur weten we dat biodiversiteit noodzakelijk is om stabiele ecosystemen te laten ontstaan. Hoe is dat in het economische landschap? Anke Sitter (initiatiefnemer van het festival), Kees Klomp (betekeniseconomie), Pieter Hessel (economietransformers) en Petra Smolders (geefeconomie) gaan met elkaar in gesprek.

Tijdens het festival is er volop aandacht voor andere zienswijzen en invalshoeken. Facetten van samenleven, buurtschappen, Ubuntu tot Sustainable en Individual Development Goals en purpose driven learning komen voorbij. Gespreksthema’s zijn Fit voor het leven en Aandacht voor elkaar. Op het Inspiratieplein kunnen bezoekers terecht bij onder andere Toekomstboeren (een landelijk initiatief dat de agro-ecologische beweging versterkt), Samen Biobased Bouwen (richt zich op een korte keten in de Achterhoek voor de ontwikkeling, productie en toepassing van biobased bouwmaterialen) en United Economy (bundelt krachten voor een groene en rechtvaardige economie).

Bij het kampvuurgesprek over Voedzame leefomgeving spreken Meino Smit, Arne Eindhoven en Judith van Oostrum over de verbinding tussen natuur, landbouw, bouw, voedsel en goede voorouder zijn. Smit schreef ‘Naar een duurzame landbouw in 2040’. Op basis van uitvoerig en gedegen onderzoek bracht hij in kaart met welke inzet van land, energie en grondstoffen de landbouw in Nederland functioneert. Eindhoven is o.a. programmamanager Samen Biobased Bouwen. Hij is ook betrokken bij Stars are circulair – onderwijs op basis van donut economie. Van Oostrom is adviseur samenlevingsgericht werken bij Noaberkracht, een samenwerking van de gemeente Dinkelland en Tubbergen.

Het Donut Festival maakt in al haar keuzes duidelijk waar ze voor staat. Voor de catering betekent dit: met lokale partners, zoveel mogelijk producten uit het seizoen, met zo weinig mogelijk verspilling, met aandacht voor inclusie en meedoen. Ook de muzikanten komen uit de Achterhoek: Uppie en Mirande. Het Donut festival vindt plaats bij de Toltuin in Beltrum en duurt van 12.00 uur tot in de late uurtjes.

© Foto: Donutfestival

Gegevens

Datum:
21 juni
Tijd:
12:00 - 23:30
Site:
www.donut-festival.nl

Locatie

Toltuin
Schuurmansweg 3a
Beltrum,
+ Google Maps